AutentificareÎnregistrare

Categorii

Reviste

Partener documentare

12000 Lei (-15.00%)
10200 Lei
Stoc limitat
Adaugă în coș
Concedierea disciplinară
De la teorie la practică
Ediția 2021
Categorie:Tratate, Cursuri și Monografii
ISBN:978-606-025-070-8
Apariție:04.10.2021
Nr. pagini:448
Format:165 x 235 mm
Suport interior:Hârtie offset 70 g/mp
Finisaj:Carte legată

Descriere:

Lucrarea prezentă își propune să analizeze modalitatea de încetare din inițiativa angajatorului a raportului de muncă din motive imputabile salariatului și, cu precădere, desfacerea disciplinară a contractului individual de muncă.

În cadrul Capitolului intitulat „Standardele de protecție internațională” ne‐am propus să cercetăm normele internaționale care garantează protecția drepturilor salariatului în situația încetării raportului individual de muncă.

Capitolul denumit „Încetarea contractului individual de muncă” este dedicat modalităților reglementate expres și limitativ de lege în acest sens.

Capitolul cu titlul „Răspunderea disciplinară” este destinat analizei instituției respective, ca noțiune, specificitate și condiții de atragere.

În cadrul Capitolului denumit „Cercetarea disciplinară prealabilă”, plecând de la principiile fundamentale dezvoltate la începutul lucrării, și cu precădere a garanției dreptului la apărare, am detaliat scopul și etapele realizării procedurii respective. Abordarea subiectului este realizată îndeosebi din perspectivă practică, a multitudinii de situații care pot interveni în realitate pe durata desfășurării procedurii cercetării disciplinare prealabile.

Capitolul intitulat „Individualizarea sancțiunii disciplinare” este dedicat modului de realizare a procesului respectiv. Astfel, prerogativa dispunerii unei sancțiuni disciplinare aparține angajatorului, prin reprezentanții săi care beneficiază de mandat pentru realizarea activităților privind adoptarea măsurilor sancționatorii.

Angajatorul care a individualizat sancțiunea disciplinară urmează să dispună aplicarea acesteia. Acestui subiect îi este dedicat capitolul denumit „Aplicarea sancțiunii disciplinare” care cuprinde dezvoltarea aspectelor care țin de procedeul respectiv.

În cadrul Capitolului denumit „Limitele dreptului angajatorului de a dispune concedierea disciplinară a salariaților” sunt analizate garanțiile oferite anumitor categorii de angajați aflați în situații speciale, determinate, împotriva măsurilor de concediere.

Documentele în forma propusă în Anexe (în număr de 35 de modele) au fost create în scopul implementării în practică a instituțiilor descrise în lucrare, cu mențiunea că este necesar ca fiecare înscris să fie adaptat de la caz la caz în raport de fiecare situație în parte.