AutentificareÎnregistrare

Categorii

Reviste

Partener documentare

Sebastian BODU

Sebastian Bodu s-a născut în orașul Constanța și a absolvit în 1996 Facultatea de Drept a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu. Este doctor în drept (specializarea Drept comercial), titlu obținut magna cum laude în 2002 la Academia de Studii Economice din București, catedra de Drept, și Master of Business Administration (MBA), titlu obținut în 2004 la Kennesaw State University, Michael J. Coles Business School/ASEBUSS.

Avocat, membru al Baroului București (1996); cadru didactic în învățământul superior și conducător de doctorat în specializarea Drept comercial și bancar. Este formator la Institutul Notarial Român și lector la atelierele juridice organizate de Editura Wolters Kluwer. Este membru în colegiul de onoare al Revistei Române de Drept al Afacerilor. Începând cu 1998 a scris, în mai multe ediții, zece lucrări de specialitate (cea mai importantă fiind Tratatul de drept societar, ed. I-a, 2014-2015/ed. a II-a, 2019) și peste 70 de articole publicate în reviste cu profil juridic.

Între 1996 și 2005 a lucrat în firme de consultanță financiară și în instituții financiare: junior lawyer la Financial Markets International, Inc. (consultanță în domeniul pieței de capital), junior lawyer la Carana Corporation (consultanță în domeniul privatizării), senior lawyer la Romanian-American Enterprise Fund/Axxess Capital (fond de investiții cu capital de risc), head of legal & compliance la ING Bank România (servicii bancare și de asigurări). Începând cu anul 2005 a deținut funcții de demnitate publică în instituții publice, românești și europene: președinte (cu rang de secretar de stat) al Agenției Naționale de Administrare Fiscală și deputat (două mandate) în Parlamentul European (în cel de-al doilea mandat, vicepreședinte al Comisiei pentru Afaceri Juridice). Din anul 2020 este consilier de stat (cu rang de secretar de stat) în Guvernul României.

Publicații ale autorului